Omgeving

minigolf

7 maart 2019

Zin in een partijtje golf?

Dan ben je bij Tip-Top aan het juiste adres. Wij beschikken over een minigolfbaan met maar liefst 18 holes, alle banen zijn in vast tapijt en er is verlichting voorzien voor wie s’avonds een balletje wil slaan.

Mini-golf kan door groot en klein gespeeld worden en is ideaal als familie-activiteit of onder vrienden. Voor de echte die-hards bieden we een voordelige 10-beurtenkaart aan.

Locatie:
Leopold 2 laan 112, 8670 Oostduinkerke

Afstand:
ca. 40 min. rijden

Nieuw: wandelroute, veel afwisseling op korte afstand

23 januari 2019

’t Warme Nest stippelde een wandelroute uit met start aan het Beschermd Monument en finish in het dorp, met bistro’s en cafés
om gezellig af te sluiten.

De route is 7 km en is kindvriendelijk.

Bellewaerde Aquapark

24 maart 2020

BELLEWAERDE AQUAPARK

Da’s waterpret voor het hele gezin!

Quality time met het hele gezin. Dat vind je terug in Bellewaerde Aquapark.

Echte avonturiers voelen zich thuis in de glijbanen. De levensgenieters ontspannen in de wellness. Groot en klein leeft zich uit in de speelzones. En iedereen geniet samen in Aquaventure, dé glijbaan voor het hele gezin. voor het hele gezin. Kom het zelf het hele jaar door beleven!  

Locatie:
Meenseweg 497 B
8902 Ieper

Afstand:
ca. 25 min. rijden

 

De Kippe

24 maart 2020

Welkom bij De Kippe

 

Een warm interieur, een ruim terras met afgesloten speeltuin voor de kleintjes, een frisse punt, een ijsje, een snack of steak, voor ieders wat wils!

 

Locatie:
Stationsstraat 50a
8650 Houthulst

Afstand:
ca. 10 min. rijden

Boury

7 februari 2019

Boury Restaurant is het gastronomisch restaurant (**) van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles te Roeselare.

De visie van chef Tim vertaalt zich in het streven naar het perfecte evenwicht tussen de klassieke en de vooruitstrevende keuken. Enkel topproducten, pure bereidingen en comfort.

De gasten worden ontvangen in een statige villa langs de Rumbeeksesteenweg 300 te 8800 Roeselare.

Chef van het jaar 2017
Michelin: * *
Gault&Millau: 17/20

Locatie: 

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare (T: 051 62 64 62 )

De Palinkbeek

24 maart 2020

Op een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af. Uitgestrekte bewegwijzerde wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes.

Voor meer informatie en duiding over de mooie landschappen, historische gebouwen of gezellige dorpen, kan je langsgaan bij het bezoekerscentrum De Palingbeek.
 

Locatie
De Palingbeekstraat 18
8902 Ieper

De Zonnegloed

24 maart 2020

De Zonnegloed is een non-profit organisatie die levenslange toevlucht biedt voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde in- & uithaamse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen.  Ons doel is om voor alle geredde dieren een levenslange opvang te bieden met de zorg, veiligheid en het welzijn van de dieren als prioriteit nummer één.  Alle dieren worden behandeld met de waardigheid en compassie die ze verdienen na een leven van ellende.

"In de Vrede"

7 maart 2019

Enkel in Ontmoetings Centrum "In de Vrede" degusteer je het "beste bier ter wereld", want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. Dit is genieten op alle vlakken, van een unieke godendrank bij een stevige belegde boterham in de hedendaagse ruimte, of van de zon op het groene terras bij een dagvers hoeveijsje, een mazarinetaartje of een stuk hommelpaptaart.

De dolle brouwers

7 februari 2019

Als u een liefhebber bent van bepaalde bieren met karakter, dan moet u zeker eens een bezoek brengen aan onze Specialiteitsbierbrouwerij in Esen. Bij De Dolle Brouwers brouwen wij bieren met een lange geschiedenis en dat op een ambachtelijke wijze.

Geschiedenis van de brouwerij.

Kasteel van Wijnendale

7 februari 2019

Het kasteel van Wijnendale is een waterburcht, gelegen in de bosrijke omgeving van Wijnendale in het West-Vlaamse Houtland en het Brugse Ommeland, op 3 km van de stad Torhout. Het huidige kasteel is grotendeels een 19e-eeuwse reconstructie. Een deel van de noordelijke vleugel is 15e-eeuws.

Afstand:

ca. 20 min. rijden.

Bellewaerde

24 maart 2020

BELLEWAERDE

Da's 3 uitstappen in 1 dag!

Dé uitstap waar het hele gezin plezier aan beleeft? Bellewaerde natuurlijk!

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

ATTRACTIES VOOR JONG EN OUD

Dodengang

7 februari 2019

De Dodengang is een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. De Dodengang ligt naast een bocht van de IJzer in de Diksmuidse deelgemeente Kaaskerke. Het complex is het laatste stuk van het Belgische front uit de Eerste Wereldoorlog.

Afstand:

ca. 15 min. rijden.

Sterrebos - kasteel van Rumbeke

7 februari 2019

Een groene parel in Roeselare

Het Sterrebos gelegen in de deelgemeente Rumbeke is 27 ha groot. Het kasteeldomein bestaat het grootste deel uit bos met aansluitend een 19de eeuws park in Engelse stijl en hooiland.

Er is een grote verscheidenheid aan parkbomen rond het domein. Zo staat er voor het kasteel een plataan van bijna 200 jaar oud. In het hooiland groeien verschillende planten zoals pinksterbloemen en moerasspirea die de omgeving kleur geven.

De Ijzertoren

7 februari 2019

De IJzertoren is in de eerste plaats een herdenkingsmonument voor de Vlaamse gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, maar hij staat tegelijk ook symbool voor de aan de IJzer ontstane wil tot meer politieke verzelfstandiging van Vlaanderen.

Afstand:

ca. 15 min. rijden

De Padrone

24 maart 2020

Lunch, tapas, diner alles is mogelijk in De Padrone te Ichtegem. 

"In Padrone brengen we de klassieke grootmoeders keuken met een hedendaagse twist."

Locatie:
Diksmuidebaan 200
8480 Ichtegem

Afstand:
ca. 15 min. rijden

Brugge

7 februari 2019

Brugge is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en van het arrondissement Brugge. De stad, gelegen in het noordwesten van het land, is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Brugge, telt zelf 4 gerechtelijke kantons en is de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen.

Afstand:

ca. 45 min rijden.

Steenstraete

Welkom bij Eetkaffee Steenstraete

Klein gehucht langs het kanaal Ieper - IJzer. Berucht over de ganse wereld om de wrede gasaanvallen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een plaats waar veel jonge soldaten moedig streden en er sneuvelden. Nu, meer dan honderd jaar later, een rustig plaatsje tussen de dorpjes Zuidschote en Bikschote.

Plopsaqua De Panne

24 maart 2020

Welkom in het subtropische Vikingland!

Plopsaqua is niet alleen heel erg leuk, het is ook volledig in het thema van Wickie de Viking. In het midden van het zwembad staat een grote Drakkar vanwaar je iedereen nat kan spuiten. De allerkleinsten kunnen spelen in het peuterbad van Ylvi. Ontdek de vikinggeheimen in de Wild River en overwin de wilde wateren in het stormbad. Voor de durf-als zijn de glijbanen van Tjure en Snorre de max.

Vespa'z

7 februari 2019

In Roeselare vindt u onze eigentijdse pastahuizen.

Je ontdekt een b(l)oeiende culinaire wereld in een modern Italiaans interieur waar de Vespa, één van de symbolen van onze pastavrienden op het schiereiland uiteraard niet mag ontbreken.

Ontdek dit stukje Italie in het hart van West-Vlaanderen, niet in z'n minst op culinair gebied.

locaties: 

Vespa'z 1: Grote markt 21, 8800 Roeselare (T: 051 20 80 01)

Vespa'z 2: Hoogstraat 180, 8800 Rumbeke (T: 051 22 04 47

De Kruishoeve

14 februari 2019

De Kruishoeve 'Koffie & meer' te Esen wordt uitgebaat door Peter & Martine. Tot enkele jaren geleden hadden ze een bloeiende kruidenierszaak te Brussel. Toen besloten ze terug te keren naar hun roots. Peter ging aan de slag als beenhouwer bij Markey en Martine vond een plaatsje bij slagerij Peter & Martine te Woumen. Toch liet de drang om terug zelfstandig te worden hen niet los. Op een nacht kon Martine de slaap niet vatten, tot ze met het idee kwam een koffiehuisje te starten en dit in hun woning. Zes maanden later, is de droom werkelijkheid geworden.

Plopsaland

7 maart 2019

Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt. 

Meer dan 50 attracties en 10 themazones