Omgeving

Restaurant Puur

8 september 2021

In restaurant Puur kan u tijdens de week terecht voor een snelle dagschotel of lunch. Uiteraard kan er ook steeds uitgebreid en à la carte gegeten worden. Wij bieden jullie een kaart aan met pure, eerlijke en seizoensgebonden gerechten.

In de zomerperiode verwelkomen wij jullie graag op ons terras, ook kindjes zijn zeker en vast welkom. Tijdens het weekend werken wij enkel op reservatie.

Locatie:
Stokstraat 2a, 8650 Houthulst (Klerken)

De Zonnegloed

24 maart 2020

De Zonnegloed is een non-profit organisatie die levenslange toevlucht biedt voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde in- & uithaamse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen.  Ons doel is om voor alle geredde dieren een levenslange opvang te bieden met de zorg, veiligheid en het welzijn van de dieren als prioriteit nummer één.  Alle dieren worden behandeld met de waardigheid en compassie die ze verdienen na een leven van ellende.

Plopsaland

7 maart 2019

Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt. 

Meer dan 50 attracties en 10 themazones

Nieuw: wandelroute, veel afwisseling op korte afstand

23 januari 2019

Vlaeberg Cottage stippelde een wandelroute uit met start aan het Beschermd Monument en finish in het dorp, met bistro’s en cafés
om gezellig af te sluiten.

De route is 7 km en is kindvriendelijk.

De Ijzertoren

7 februari 2019

De IJzertoren is in de eerste plaats een herdenkingsmonument voor de Vlaamse gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, maar hij staat tegelijk ook symbool voor de aan de IJzer ontstane wil tot meer politieke verzelfstandiging van Vlaanderen.

reng een bezoekje aan het Museum aan de Ijzer in Diksmuide. Op de hoogste verdieping (84 m hoog) heb je een prachtig uitzicht op het polderlandschap, de stad Diksmuid en de Ijzer.

Afstand:

Ijzerdijk 49, Diksmuide

Boury

7 februari 2019

Boury Restaurant is het gastronomisch restaurant (**) van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles te Roeselare.

De visie van chef Tim vertaalt zich in het streven naar het perfecte evenwicht tussen de klassieke en de vooruitstrevende keuken. Enkel topproducten, pure bereidingen en comfort.

De gasten worden ontvangen in een statige villa langs de Rumbeeksesteenweg 300 te 8800 Roeselare.

Chef van het jaar 2017
Michelin: * *
Gault&Millau: 17/20

Locatie: 

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare (T: 051 62 64 62 )

De kinderboerderij

8 september 2021

Ooit al 'Blauwers en Komies' gespeeld? Ken je flessenmannetje die gekke toeren uithaalt? Wist je dat 'Beeldenstormen' een leuk werpspel is? Allicht niet want het zijn allemaal nieuw ontworpen spelletjes door De Kinderbrouwerij. Die is gehuisvest in een gerestaureerde brouwerij in Reningelst. In de familiekroeg kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Je kan er proeven van de biologische huisbieren Rookop en Keikoppenbier, biologische tuinsappen, hoeve-ijs en de nieuwste lekkernij: huisgemaakte Klakkaards.

Brugge

7 februari 2019

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.

"In de Vrede"

7 maart 2019

Enkel in Ontmoetings Centrum "In de Vrede" degusteer je het "beste bier ter wereld", want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. Dit is genieten op alle vlakken, van een unieke godendrank bij een stevige belegde boterham in de hedendaagse ruimte, of van de zon op het groene terras bij een dagvers hoeveijsje, een mazarinetaartje of een stuk hommelpaptaart.

Steenstraete

Welkom bij Eetkaffee Steenstraete

Klein gehucht langs het kanaal Ieper - IJzer. Berucht over de ganse wereld om de wrede gasaanvallen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een plaats waar veel jonge soldaten moedig streden en er sneuvelden. Nu, meer dan honderd jaar later, een rustig plaatsje tussen de dorpjes Zuidschote en Bikschote.

De Kippe

24 maart 2020

Welkom bij De Kippe

Een warm interieur, een ruim terras met afgesloten speeltuin voor de kleintjes, een frisse punt, een ijsje, een snack of steak, voor ieders wat wils!

Locatie:
Stationsstraat 50a
8650 Houthulst

 

De Palingbeek

24 maart 2020

Op een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af. Uitgestrekte bewegwijzerde wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes.

Voor meer informatie en duiding over de mooie landschappen, historische gebouwen of gezellige dorpen, kan je langsgaan bij het bezoekerscentrum De Palingbeek.
 

Locatie
De Palingbeekstraat 18
8902 Ieper

 

Bellewaerde Aquapark

24 maart 2020

BELLEWAERDE AQUAPARK

Da’s waterpret voor het hele gezin!

Quality time met het hele gezin. Dat vind je terug in Bellewaerde Aquapark.

Echte avonturiers voelen zich thuis in de glijbanen. De levensgenieters ontspannen in de wellness. Groot en klein leeft zich uit in de speelzones. En iedereen geniet samen in Aquaventure, dé glijbaan voor het hele gezin. voor het hele gezin. Kom het zelf het hele jaar door beleven!  

Locatie:
Meenseweg 497 B
8902 Ieper

Sterrebos - kasteel van Rumbeke

7 februari 2019

Een groene parel in Roeselare

Het Sterrebos gelegen in de deelgemeente Rumbeke is 27 ha groot. Het kasteeldomein bestaat het grootste deel uit bos met aansluitend een 19de eeuws park in Engelse stijl en hooiland.

Er is een grote verscheidenheid aan parkbomen rond het domein. Zo staat er voor het kasteel een plataan van bijna 200 jaar oud. In het hooiland groeien verschillende planten zoals pinksterbloemen en moerasspirea die de omgeving kleur geven.

Kasteel van Wijnendale

7 februari 2019

De historische waterburcht Kasteel van Wijnendale ten noorden van de stadskern, omringd met 180 hectare bos, herbergt het roemrijk verleden van de 11de eeuw tot nu. Het museum toont je het leven in het kasteel en brengt je de verhalen over Leopold III tijdens de meidagen 1940, de graven van Vlaanderen en hertogen van Bourgondië. Het kasteel is zowel individueel als in groep te bezoeken. Contacteer het Vrijetijdshuis voor een gegidste rondleiding of meer informatie over onderstaande rondleidingen en activiteiten.

Locatie

Oostendestraat 390, Torhout

Scoot & Food

8 september 2021

In Pervijze (Diksmuide) op een unieke groene locatie bevindt zich de 'Sint Antoniushoeve'. Vanuit deze locatie kunt u vertrekken met onze elektrische scooters. Dit zowel voor een idyllische tocht met zijn tweeën, samen met familie, vrienden of een teambuilding. De Westhoek is uniek en er valt zo veel te beleven. Met zijn uitgestrekte velden en vergezichten, zijn vele hoeveproducten, zijn oorlogsverleden en musea. Is het nu voor een uitstap naar de zee, de Moeren of dwars door de velden, wij hebben de mooiste routes en stopplaatsen uitgestippeld voor u.

Dodengang

7 februari 2019

De Diksmuidse Dodengang is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. In 2014 is het bijhorende interpretatiecentrum volledig vernieuwd. Aan de hand van vijftien interactieve applicaties, levensgrote foto’s, films en meer dan 100 originele objecten ontdek je hier het verhaal van de beruchte Dodengang.

Locatie:

Ijzerdijk 65, Diksmuide

 

Het Buitenbeentje

8 september 2021

Zin in een actieve dag, neem dan zeker eens een kijkje op de site van het buitenbeentje. Van kajaken, volkspelen tot gocarten, er zijn verschillende activieteiten om sportieve dag te beleven met het ganse gezelschap!

Locatie:

Heernisse 1, Diksmuide

minigolf

7 maart 2019

Zin in een partijtje golf?

Dan ben je bij Tip-Top aan het juiste adres. Wij beschikken over een minigolfbaan met maar liefst 18 holes, alle banen zijn in vast tapijt en er is verlichting voorzien voor wie s’avonds een balletje wil slaan.

Mini-golf kan door groot en klein gespeeld worden en is ideaal als familie-activiteit of onder vrienden. Voor de echte die-hards bieden we een voordelige 10-beurtenkaart aan.

Locatie:
Leopold 2 laan 112, 8670 Oostduinkerke

't Kakelend Kippenmuseum

8 september 2021

In 't Kakelend Kippenmuseum worden boerderijdieren gekweekt. In de eerste plaats zijn dat grote - en soms heel kleine - kippen in alle vormen en kleuren. Naast kippen kan je ook een hele hoop andere dieren zien: fazanten, varkens, schapen, pony's, kwartels, konijnen, enz. Er is ook een superleuke speeltuin!

Er is ook een cafetaria met self-service waar u ijs van verse hoevemelk en ambachtelijke pannenkoeken kan proeven.

Locatie
Wittepoortstraat 25, Keiem

bourgondisch-Schild

17 april 2024

“Hetzelfde vispannetje in een vernieuwd interieur”, belooft Nathan Missiaen (20). Hij heropent ’t Bourgondisch Schild, de oudste horecazaak van Diksmuide. “Mijn tante Marleen begon ook op haar twintigste en nu neem ik het op dezelfde leeftijd van haar over”, zegt de jonge chef, die de vaste klanten meteen geruststelt. Toch mikt hij daarnaast ook op een jonger publiek.

 

Plopsaqua De Panne

24 maart 2020

Welkom in het subtropische Vikingland!

Plopsaqua is niet alleen heel erg leuk, het is ook volledig in het thema van Wickie de Viking. In het midden van het zwembad staat een grote Drakkar vanwaar je iedereen nat kan spuiten. De allerkleinsten kunnen spelen in het peuterbad van Ylvi. Ontdek de vikinggeheimen in de Wild River en overwin de wilde wateren in het stormbad. Voor de durf-als zijn de glijbanen van Tjure en Snorre de max.

Bellewaerde

24 maart 2020

BELLEWAERDE

Da's 3 uitstappen in 1 dag!

Dé uitstap waar het hele gezin plezier aan beleeft? Bellewaerde natuurlijk!

Gillen van plezier op de leukste attracties, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? in Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

ATTRACTIES VOOR JONG EN OUD

Ieper

10 september 2021

Ieper is het bruisende hard van de westhoek en is een stad van en voor liefhebbers van historisch erfgoed dankzij een bijzonder rijke geschiedenis. Maar ook flaneren door het mooie centrum en genieten van culinarie hoogstandjes behoren tot de mogelijkheden. Hier vind je prachtig groen om door te fietsen, te wandleen of crossen met de allerkleinsten en na afloop kan je wel altijd ergens terecht voor een warme chocolademelk of een lekker streekbiertje.

't Potje Paté - Alveringem

17 april 2024

RESTAURANT - CARMEN MISSIAEN

Anno 2000 werd het vroegere bankgebouw (daarvoor café de Zwaan) naast het productiehuis van De Veurn' Ambachtse aangekocht. Door de opleiding van Carmen (Hotelschool Spermalie te Koksijde) werd beslist om er een proefhuis van te maken en een klein patéwinkeltje. Carmen zorgt voor de ontvangst, terwijl Joris verantwoordelijk is voor het atelier en de keuken. Samen met hun team proberen zij u de best mogelijke service aan te bieden! 

 

Natuurreservaat De Blankaart

8 september 2021

In het natuurreservaat De Blankaart kan je mooie wandelingen maken en onderweg vogels spotten in de vogelkijkhutten. Ga zeker eens binnen in het kasteel en ontdek alles over de fauna en flora in het waterrijke gebied rond De Blankaart. Vanop de uitkijktorens in De Blanckaert heb je trouwens een prachtig verzicht op het ganse domein.

Hou je van avontuur en speuren? Super! Ga dan op zoek naar Koning Artul, die lang geleden zomaar verdween uit De Blankaart en sindsdien weet niemand waar hij is. De dienstmeid van het kasteel, Phara, zal je helpen tijdens je zoektocht!

Provinciedomein Ijzerboomgaard

8 september 2021

Dit unieke domein is gelegen in de schaduw van de IJzertoren en op wandelafstand van het centrum van Diksmuide. Het moet uitgroeien tot een aantrekkelijke groen- en recreatiezone, met een natuurlijke speelzone voor de jeugd.

Het domein is gelegen in een prachtig polderlandschap met een netwerk van wandel- en speelmogelijkheden. In de gebouwen is er een onthaalhoeve die het centrale knooppunt vormt binnen het domein.

Restaurant Lettenburg

8 september 2021

Jurgen en Sofie heten jullie van harte welkom in hun zaak.

"Lettenburg" is niet alleen een plaatsnaam maar was ook de locatie van een vooruitgeschoven hulppost op weg naar, of terugkeer van, de loopgrachten in Diksmuide.  Later werd de kapot geschoten hoeve heropgebouwd en kreeg dan wat later, met er het vestigen van een kroeg, zijn eerste horecafunctie.

Intussen staan Jurgen en Sofie al meer dan 10 jaar aan het roer van de zaak en hebben ze van Restaurant-Grill Lettenburg een gerenommeerd restaurant gemaakt waar het naast lekker eten ook erg aangenaam toeven is.

De dolle brouwers

7 februari 2019

Als u een liefhebber bent van bepaalde bieren met karakter, dan moet u zeker eens een bezoek brengen aan onze Specialiteitsbierbrouwerij in Esen. Bij De Dolle Brouwers brouwen wij bieren met een lange geschiedenis en dat op een ambachtelijke wijze.

Geschiedenis van de brouwerij.

Maïsdoolhof en zomerbar Spoor 74

8 september 2021

Op slechts 7 km van De Kust, centraal gelegen tussen Diksmuide, Nieuwpoort en Veurne, vind je Spoor 74. Ga op zoek naar de uitgang in ons maïsdoolhof en doe ondertussen mee aan onze zoektochten voor jong en oud. Een bingo voor bengels van 4 tot 7 jaar, een speurtocht voor kadees van 8 tot 12 jaar of een detectivespel voor volwassenen. Voor elk wat wils dus, en dit alles in het thema 'trein'.