Restaurant Puur

8 september 2021

In restaurant Puur kan u tijdens de week terecht voor een snelle dagschotel of lunch. Uiteraard kan er ook steeds uitgebreid en à la carte gegeten worden. Wij bieden jullie een kaart aan met pure, eerlijke en seizoensgebonden gerechten.

In de zomerperiode verwelkomen wij jullie graag op ons terras, ook kindjes zijn zeker en vast welkom. Tijdens het weekend werken wij enkel op reservatie.

Locatie:
Stokstraat 2a, 8650 Houthulst (Klerken)

Restaurant Lettenburg

8 september 2021

Jurgen en Sofie heten jullie van harte welkom in hun zaak.

"Lettenburg" is niet alleen een plaatsnaam maar was ook de locatie van een vooruitgeschoven hulppost op weg naar, of terugkeer van, de loopgrachten in Diksmuide.  Later werd de kapot geschoten hoeve heropgebouwd en kreeg dan wat later, met er het vestigen van een kroeg, zijn eerste horecafunctie.

Intussen staan Jurgen en Sofie al meer dan 10 jaar aan het roer van de zaak en hebben ze van Restaurant-Grill Lettenburg een gerenommeerd restaurant gemaakt waar het naast lekker eten ook erg aangenaam toeven is.

De Padrone

24 maart 2020

Lunch, tapas, diner alles is mogelijk in De Padrone te Ichtegem. 

"In Padrone brengen we de klassieke grootmoeders keuken met een hedendaagse twist."

Locatie:
Diksmuidebaan 200
8480 Ichtegem

De Kippe

24 maart 2020

Welkom bij De Kippe

Een warm interieur, een ruim terras met afgesloten speeltuin voor de kleintjes, een frisse punt, een ijsje, een snack of steak, voor ieders wat wils!

Locatie:
Stationsstraat 50a
8650 Houthulst

 

"In de Vrede"

7 maart 2019

Enkel in Ontmoetings Centrum "In de Vrede" degusteer je het "beste bier ter wereld", want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. Dit is genieten op alle vlakken, van een unieke godendrank bij een stevige belegde boterham in de hedendaagse ruimte, of van de zon op het groene terras bij een dagvers hoeveijsje, een mazarinetaartje of een stuk hommelpaptaart.

De Kruishoeve

14 februari 2019

De Kruishoeve 'Koffie & meer' te Esen wordt uitgebaat door Peter & Martine. Tot enkele jaren geleden hadden ze een bloeiende kruidenierszaak te Brussel. Toen besloten ze terug te keren naar hun roots. Peter ging aan de slag als beenhouwer bij Markey en Martine vond een plaatsje bij slagerij Peter & Martine te Woumen. Toch liet de drang om terug zelfstandig te worden hen niet los. Op een nacht kon Martine de slaap niet vatten, tot ze met het idee kwam een koffiehuisje te starten en dit in hun woning. Zes maanden later, is de droom werkelijkheid geworden.

Vespa'z

7 februari 2019

In Roeselare vindt u onze eigentijdse pastahuizen.

Je ontdekt een b(l)oeiende culinaire wereld in een modern Italiaans interieur waar de Vespa, één van de symbolen van onze pastavrienden op het schiereiland uiteraard niet mag ontbreken.

Ontdek dit stukje Italie in het hart van West-Vlaanderen, niet in z'n minst op culinair gebied.

locaties: 

Vespa'z 1: Grote markt 21, 8800 Roeselare 

Vespa'z 2: Hoogstraat 180, 8800 Rumbeke 

Vespa'z 4: Brugsesteenweg 354, 8800 Roeselare 

Boury

7 februari 2019

Boury Restaurant is het gastronomisch restaurant (**) van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles te Roeselare.

De visie van chef Tim vertaalt zich in het streven naar het perfecte evenwicht tussen de klassieke en de vooruitstrevende keuken. Enkel topproducten, pure bereidingen en comfort.

De gasten worden ontvangen in een statige villa langs de Rumbeeksesteenweg 300 te 8800 Roeselare.

Chef van het jaar 2017
Michelin: * *
Gault&Millau: 17/20

Locatie: 

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare (T: 051 62 64 62 )

Steenstraete

Welkom bij Eetkaffee Steenstraete

Klein gehucht langs het kanaal Ieper - IJzer. Berucht over de ganse wereld om de wrede gasaanvallen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een plaats waar veel jonge soldaten moedig streden en er sneuvelden. Nu, meer dan honderd jaar later, een rustig plaatsje tussen de dorpjes Zuidschote en Bikschote.