Kasteel van Wijnendale

7 februari 2019

Het kasteel van Wijnendale is een waterburcht, gelegen in de bosrijke omgeving van Wijnendale in het West-Vlaamse Houtland en het Brugse Ommeland, op 3 km van de stad Torhout. Het huidige kasteel is grotendeels een 19e-eeuwse reconstructie. Een deel van de noordelijke vleugel is 15e-eeuws.

Afstand:

ca. 20 min. rijden.

Dodengang

7 februari 2019

De Dodengang is een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. De Dodengang ligt naast een bocht van de IJzer in de Diksmuidse deelgemeente Kaaskerke. Het complex is het laatste stuk van het Belgische front uit de Eerste Wereldoorlog.

Afstand:

ca. 15 min. rijden.

De Ijzertoren

7 februari 2019

De IJzertoren is in de eerste plaats een herdenkingsmonument voor de Vlaamse gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, maar hij staat tegelijk ook symbool voor de aan de IJzer ontstane wil tot meer politieke verzelfstandiging van Vlaanderen.

Afstand:

ca. 15 min. rijden

Sterrebos - kasteel van Rumbeke

7 februari 2019

Een groene parel in Roeselare

Het Sterrebos gelegen in de deelgemeente Rumbeke is 27 ha groot. Het kasteeldomein bestaat het grootste deel uit bos met aansluitend een 19de eeuws park in Engelse stijl en hooiland.

Er is een grote verscheidenheid aan parkbomen rond het domein. Zo staat er voor het kasteel een plataan van bijna 200 jaar oud. In het hooiland groeien verschillende planten zoals pinksterbloemen en moerasspirea die de omgeving kleur geven.