bourgondisch-Schild

“Hetzelfde vispannetje in een vernieuwd interieur”, belooft Nathan Missiaen (20). Hij heropent ’t Bourgondisch Schild, de oudste horecazaak van Diksmuide. “Mijn tante Marleen begon ook op haar twintigste en nu neem ik het op dezelfde leeftijd van haar over”, zegt de jonge chef, die de vaste klanten meteen geruststelt. Toch mikt hij daarnaast ook op een jonger publiek.

 

Volgens de beeldbank Westhoekverbeeldt stond ’t Bourgondisch Schild voor het eerst vermeld op een document uit 1484 op een lijst met ‘deftige herbergen van de stad’. Er vonden toen vooral vergaderingen en toneelopvoeringen plaats van verschillende gilden. Ook vandaag is de horecazaak een geliefde plek voor verenigingen en bussen, maar de nieuwe zaakvoerder Nathan wil graag ook het accent op het restaurant leggen. Het interieur is helemaal vernieuwd.

“Gezellig luxueus tafel tegen een zachte prijs; dat is mijn filosofie”, steekt het nieuwe gezicht van ’t Bourgondisch Schild van wal. 

 

(bron: Gudrun Steen - HLN)